#29 Cryptotakkies in de Bibliotheek!

Raoul Esseboom

November 30 2022

Workshop | Starten met Cryptocurrencies

Hoewel het nieuws rondom cryptobeus FTX heeft gezorgd voor de nodige opschudding in de crypto sector kunnen we er niet meer omheen: bitcoin, blockchain & cryptocurrencies gaan deel uitmaken van onze toekomst.

Op woensdagavond 7 december geven wij in samenwerking met de Noord Oost Brabantse Bibliotheek een interactieve workshop in de Groene Engel in Oss!

  • Datum: 7 december
  • Tijd: De workshop start om 20.00 uur
  • Locatie: de Groene Engel, Oss
  • Benodigdheden: Laptop of smartphone
  • Prijs: €6,-

Kopen

Als jij er ook van overtuigd bent dat cryptocurrencies onderdeel zullen uitmaken van onze toekomst, maar toch nog vragen hebt over de werking hiervan, of je afvraagt waarom bitcoin eigenlijk is en in populariteit toeneemt, dan is deze workshop de ideale eerste stap!

Tijdens deze workshop ‘Starten met Cryptocurrencies’ gaan wij ervoor zorgen dat jij aan het einde van de avond een basis aan informatie bezit die je op z’n minst nodig hebt voor je gaat starten met cryptocurrencies.

Workshop| Starten met Cryptocurrencies

Tijdens de workshop ‘Starten met Cryptocurrencies’ krijg je inzicht in de werking van bitcoin, blockchain, hashes en het toekomstperspectief van deze technologie. Je gaat aan de slag met technische tools die jou gaan helpen om de technologie nog beter te begrijpen. Je krijgt ook een globaal overzicht van de werking van bitcoin, de werking van blockchain technologie, kennis investeren & natuurlijk de risico’s van cryptocurrencies. Want investeren in cryptocurrencies kan aardig risicovol zijn. Het doel van de workshop is educatie over crypto en absoluut geen financieel advies.

Cryptotakkies starten met cryptocurrencies

We besteden aandacht aan de volgende onderwerpen:

  1. Bitcoin

Wat is bitcoin en hoe werkt het eigenlijk? Je krijgt inzicht in de ideëen van de bedenker van bitcoin en krijgt via QR-codes handige links om de echte bitcoin wereld te verkennen.

  1. Blockchain

Wat is blockchain en hoe werkt het eigenlijk? We nemen een grote stap in de richting van de technologie. We zoeken uit, uit welke onderdelen een blockchain bestaat, waar dit stuk technologie verantwoordelijk voor is, en nemen een kijkje in de bitcoin blockchain om transacties te bekijken en te volgen.

  1. Wallets

Kun je alleen cryptocurrencies is een wallet bewaren of misschien nog wel meer? We besteden aandacht aan de werking van een wallet, gaan in op de voor en nadelen van specifieke wallets en laten zien welke wallets het meest worden gebruikt.

  1. Investeren

Investeren bestaat voor ons uit veel meer dan alleen geld. Zo hebben wij bij Cryptotakkies het concept investeren opgedeeld in drie sub domeinen, die we in dit gedeelte behandelen. Wat we precies behandelen kunnen we helaas nog niet verklappen!

  1. Risico’s

Lukraak geld stoppen in zaken waar je geen verstand van hebt is niet de bedoeling. Dit raden we ten strengste af. We gaan in dit gedeelte onderzoeken wat de oude en potentiële nieuwe risico’s kunnen zijn van het investeren in technologie. Of dat nu gaat het doen van om financiële investeringen, of een investering in tijd en mankracht.

Kaartjes

Wil je weten hoe bitcoin werkt, wat blockchain is & waarom er verschillende soorten cryptocurrencies zijn? Wil je weten waarom blockchain systemen een cruciaal onderdeel zullen vormen van de dataeconomie? Of wil je er gewoon achter komen hoe leuk & leerzaam de workshops van Cryptotakkies zijn?

Koop dan een kaartje via de onderstaande knop en maak kennis met de wereld van bitcoin, blockchains en cryptocurrencies!

Kopen