×
interviews

#33 Luuk Weber over Decentrale Autonome Organisaties

CuraDAO

 

#33 Luuk Weber over Decentrale Autonome Organisaties

Tijdens deze ‘Cryptotakkies’ spreek ik Luuk Weber, ondernemer en evangelist van de DAO-movement in het Caribisch gebied. Na het behalen van zijn bachelordiploma in bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit is Luuk nauw gaan samenwerken met bekende organisaties binnen de cryptospace, zoals Limechain, Totle en DAOStack. Ondanks zijn jonge leeftijd is Luuk voor vele toch een bekende. Zijn sterke community building skills en het organiseren van evenementen rond blockchain en crypto in de regio (ik noem The Hard Fork), heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van het Caribbean Blockchain Network.

Hieruit is bij Luuk het idee van CuraDAO ontstaan, een community & sociaal impactfonds voor de duurzame ontwikkeling en algehele verbetering van het eiland Curaçao.

De CuraDAO stelt namelijk iedereen in staat om middelen aan te vragen voor een sociaal impactproject op Curaçao. Luuk is van mening dat meer transparantie, samenwerking, stroomverdeling en digitale geautomatiseerde efficiëntie leiden tot een welvarender eiland voor al zijn burgers. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën, zoals Blockchain, om een transparante en veilige omgeving te creëren voor besluitvorming en het creëren / overdragen van waarde.

Maar hoe werkt zo een decentrale autonome organisatie eigenlijk? Luuk vertelt het je!

Heb je nog een vraag of een opmerking? Laat het ons weten.

Copy link
Powered by Social Snap