#4 Hoe overtuig ik mijn beste vriend van crypto? (Deel 2)

Raoul Esseboom

March 26 2019

Hoe overtuig ik mijn beste vriend van crypto? (Deel 2)

Dit column is uitgebracht op 26-03-2019

 

Of het decentrale netwerk vol zit met individualisten daar kom ik nog een keer op terug. Voor nu is het zaak dat mijn beste vriend meer informatie gaat opzoeken over cryptocurrencies. Of hij nou intrinsiek of extrinsiek gemotiveerd wordt is voor mij op dit moment niet zo heel belangrijk. Wel denk ik dat een externe factor (zoals het doen van een financiële investering) kan helpen om meer gemotiveerd te raken.

Mensen werken hard om geld te verdienen om zodoende zichzelf te kunnen voorzien van een dak boven hun hoofd. Als je hard hebt gewerkt voor dit geld en het vervolgens investeert in een coin (Bitcoin) dan wil je natuurlijk niet dat dit geld verloren gaat. Mijn voorspelling is dat hij de eerste paar dagen na het doen van de investering elke dag het internet op gaat om te kijken wat er met de koers gebeurd. Vol spanning kijkt hij op ‘CoinMarketCap’ wat er met Bitcoin is gebeurd ‘OEH, twee procent gedaald. Shit!’.

Na twee maanden zal hij al minder onder de indruk van de volatiliteit van de diverse coins en na een jaar neemt hij waarschijnlijk genoegen met de procentuele daling of stijging die de markt heeft doorgemaakt. Het is niet meer zo spannend.

Maar wat wel spannend is, is de vraag of Bitcoin weer terecht gaat komen in die zelfde prijs categorie van een jaar geleden. En vooral waarom!? Als hij wil weten of dit en hoe dit gaat gebeuren zal hij toch meer informatie moeten gaan zoeken. Het moment waar ik op heb gewacht. De duik in ‘The Rabbit Hole’!

Ik denk dat het doen van een financiële investering de motivatie, voor het bereiken van een bepaald financieel doel, kan vergroten! Hem overtuigen van het feit dat er wat aan zit te komen ga ik niet meer doen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat er voor alles een tijd is. Voor hem is dat misschien over een jaar of over twee jaar.

Voor mij is dat nu!

https://bitcoinmagazine.nl/2019/03/raoul-esseboom-…

Ook interessant