#3 Hoe overtuig ik mijn beste vriend van crypto?

Raoul Esseboom

March 15 2019

Hoe overtuig ik mijn beste vriend van crypto?

Dit column is uitgebracht op 15-03-2019

 

Ondanks alle positieve signalen die ik krijg vanuit de media en de mensen die zelf actief zijn in de crypto branche, krijg ik het toch niet voor elkaar om een van mijn beste vrienden te overtuigen van het feit dat er iets tofs aan zit te komen waar hij zijn ogen niet voor zou moeten sluiten. Het delen van informatie heeft ook weinig zin omdat het voor hen klinkt als codetaal en hij niet de ambitie heeft om deze te gaan ontcijferen. Misschien komt dit je bekend voor! De vraag is dus:

Hoe zorg je ervoor dat je beste vriend, die totaal geen affiniteit heeft met computers, techniek en innovatie, toch zijn tijd gaat steken in het vergaren van kennis rondom Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Ik denk dat het te maken heeft met op motivatie. Mijn beste vriend moet gemotiveerd worden om zijn tijd en energie te steken in het begrijpen cryptocurrency. Als hij dan eenmaal ontdekt wat Bitcoin is en wat voor toevoeging het gaat hebben in leven dan zal hij vanzelf ‘The Rabbit Hole’ in duiken. Een grappige term die in menig podcast wordt aangehaald. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er iemand letterlijk een konijnenhol is ingedoken (er was dan een kans geweest dat Satoshi Nakamoto een konijn zou zijn) maar dat iemand onderzoek is gaan doen naar de werking van Bitcoin.

In de podcast ‘Off the Chain’ vraagt Anthony Pompliano zijn gasten regelmatig hoe ze in contact zijn gekomen met Bitcoin. Aangezien hij een baan heeft in de financiële sector spreekt hij veel mensen die afkomstig zijn uit het investeringsklimaat. Deze geven bijna allemaal aan dat de kennismaking met Bitcoin een gevolg is geweest van een financiële investering die ze hadden gedaan.

Voor mij geeft dit aan dat het doen van een financiële investering kan zorgen voor motivatie en affiniteit (of de motivatie die je al had, kan vergroten).

Motivatie is een term die we gebruiken voor alle processen die te maken hebben met de aanzet, de richting, de intensiteit en het volhouden van lichamelijke of psychische activiteiten (Zimbardo, 2017). Maar onze omgeving speelt een belangrijke rol in onze motivatie. Heb je mensen om je heen die gefocust zijn op zichzelf dan kan het lastig zijn hen te introduceren in een decentraal netwerk dat eigenlijk vraagt om een collectivistisch belang. Als je een financiële investering hebt gedaan is de kans groot dat je daar het liefst een bepaald rendement uit wil halen. Neigt meer naar individualisme als je het mij vraagt.

Een decentraal netwerk vol met individualisten. Zal dat lang succesvol blijven?

 

https://bitcoinmagazine.nl/2019/03/raoul-esseboom-…

Ook interessant