#39 De 5 leukste Crypto-commercials

Raoul Esseboom

September 18 2023

Maak je klaar om te lachen 😂 🤣

In een vorige blogpost gaf ik aan dat de crypto-sector wel een soort make-over kan gebruiken. Een ander geluid dat zou helpen om de aandacht van mensen niet enkel te focussen op negatieve (neven) effecten, maar ook op de positieve impact die cryptocurrencies kunnen hebben op onze globale samenleving.

Naar aanleiding van het delen van deze post op LinkedIn, kregen we een leuke reactie van ENS Office, die een van de commercials van Coinbase met ons deelde.

En dat bracht ons op het volgende idee:

De 5 leukste crypto-commercials die je gezien moet hebben! 🤯🤩

  1. Coinbase – It’s time to update the system ✅

Sommige van de systemen die we vandaag de dag gebruiken, zijn verouderd. En dan niet per se omdat de software verouderd is, maar meer omdat de principes waarop deze systemen zijn gebouwd, niet (meer) goed genoeg zijn. Als je wilt lachen, bekijk dan deze commercial van Coinbase die het oude systeem met een knipoog belachelijk maakt 😅.

2. Coinbase – Innovation

Innovatie gaat gepaard met verandering. En als er iets is, waar mensen niet goed in zijn, dan is het veranderen. Mede daarom zijn er enorm veel trainingen, studies, methoden & processen ontwikkeld om mensen te helpen omgaan met verandering. Een aantal van de voorbeelden die Coinbase geeft in deze commercial waarvan mensen vroeger dachten dat we ze niet nodig hadden zijn bijvoorbeeld de telefoon, een auto, een computer of het internet. Bekijk de commercial en als het goed is, eindig je met een kleine glimlach 🤣.

3. Wealthsimple – Early adopters

Wealthsimple Inc. is een Canadees bedrijf dat online algoritmische investerings- en spaarprogramma’s aanbiedt aan klanten in Canada. Ze geven hun klanten de mogelijkheid om blootstelling te hebben aan niet alleen de traditionele markt, maar ook aan de nieuwe ‘crypto-markt’. En als je dat doet, loop je voor op de troepen en mag je jezelf een ‘early adopter’ noemen. Het zijn van een ‘early adopter’ is echter niet altijd even makkelijk!

4. Crypto.com – 7 Years Strong 💪🏾

Elk groot succes begint met een kleine stap. Ken je dat mooie gezegde waarbij men het heeft over het bouwen van een muur? Hoe ontmoedigend de bouw van die complete muur soms mag lijken, je zult toch iedere keer één enkele baksteen moeten plaatsen. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken als je kijkt naar de enorme taak voor je, maar onthoud dat elke reis begint met een enkele stap. Zo, einde motivational talk. Bekijk zelf maar hoe Crypto.com 🦁 deze link legt met cryptocurrencies en hun zevenjarig bestaan.

5. Coinbase – Future of Money 💰

Geld heeft in de loop der jaren vele vormen aangenomen 🐄  🐖 🐓🧂. Van zout, stenen en kralen tot fysieke materialen zoals zilver, goud en koper, en uiteindelijk tot de fysieke of digitale euro’s die we tegenwoordig op onze spaarrekening hebben. Elke vorm van geld heeft zijn eigen voor- en nadelen, zoals ik in deze video uitleg. Als de nadelen te groot worden, zoeken mensen naar manieren om deze te verminderen. Het is dus heel goed mogelijk dat het geld zoals wij dat nu kennen, over 20 jaar niet meer bestaat.

✅ The end

En daar heb je ze – de vijf leukste crypto-commercials die tot nu toe zijn gemaakt 😇. Let wel, dit is gewoon mijn mening. Heb jij een andere crypto-commercial gezien waarvan jij vindt dat deze moet worden toegevoegd aan deze lijst? Laat het me weten!

PS: In alle eerlijkheid, er zaten ook echt een paar leuke van FTX bij. Maar jullie begrijpen natuurlijk dat die achteraf helemaal niet zo grappig zijn….😅 😅

#staysafe!

Ook interessant