#53 Partnership Brede School Gouda 🔥

Raoul Esseboom

November 27 2023

Een nieuw Hoofdstuk in educatieve Samenwerkingen🔥

Nieuw Partnership

Na een succesvol afgesloten pilot in de lente van 2023, kunnen we met trots vermelden dat wij met Cryptotakkies een belangrijke stap voorwaarts hebben gezet: een gloednieuw partnerschap met de Brede School Gouda! De Brede School is een op inhoud gerichte samenwerking tussen scholen en organisaties in Goud op het gebied van welzijn, cultuur, sport, natuur, techniek en educatie.

De Plaswijckschool cryptotakkies bitcoin en de basisschool

Ik herinner me nog hoe, voorafgaand aan de lessen, wij als team enige twijfel hadden over het bijbrengen van complexe onderwerpen zoals technologie & geld aan basisscholieren. Een aantal van de gedachten die door ons hoofd schoten: ‘Wat weten de leerlingen al over dit onderwerp? Zouden ze geïnteresseerd zijn in Bitcoin en het internet? En wat zouden ze denken van mijn enthousiasme over deze onderwerpen?’ Maar Ayse van de Brede School verzekerde ons ervan dat de leerlingen dit ZEKER leuk zouden vinden. And she was right!

Onze Missie: Kennis en Bewustzijn Vergroten

Dit partnerschap met de Brede School Gouda is voor ons meer dan alleen een partnerschap; het is een voor ons een stap in de opbouw van duurzame relaties die bijdragen aan de groei van kennis van jongeren over de crypto- en blockchainsector. Als we de toekomst bouwen voor de toekomst, dan zou het wel leuk zijn dat ze ook snappen waarom we dit doen! Onze gezamenlijke inspanningen richten zich daarom ook op het verlichten van de paden naar de tech secopr voor jongeren, ongeacht hun achtergrond. En het leuke is: sommige van ze zijn hier al mee bezig!

De Triangel Cryptotakkies

Zo was er een leerling op De Triangel die het niet kon laten om wat toe te voegen aan de les: “Meester, ik wil niet wat vragen, maar wat zeggen”. Ik vervolgens: “Ga je gang!”.  Leerling: “Ik houd echt van programmeren!”. Dit verzin je toch niet ❤️

Over de Pilot

In onze pilotfase hebben we ons gericht op essentiële onderwerpen zoals de werking van het internet, de relatie met geld, en natuurlijk de opkomst en ontwikkeling van Bitcoin. Door deze thema’s aan te snijden, openen we een wereld van mogelijkheden en kennis voor jonge geesten, waardoor ze een realistisch beeld krijgen van wat de techsector te bieden heeft.

Prinses julianaschool cryptotakkies

Een Stap Voorwaarts in Maatschappelijke Verantwoordelijkheid

Dit partnerschap is ook een uiting van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We richten ons niet alleen op onderwijs; we streven ernaar bewustzijn te creëren over digitale inclusie en diversiteit. De techsector zou een plaats moeten zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht geslacht, etniciteit of leeftijd.

De plaswijckschool cryptotakkies

Doe Mee

Maar dit partnership gaat verder dan alleen het stuk onderwijs waar wij ons hart voor maken. Het is ook een stap in het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Maatschappelijke verantwoordelijkheid in het kader van bewustwording over het koopgedrag van jongeren en jongvolwassenen als het gaat om virtuele muntjes (wat koop je nu eigenlijk?), maar ook verantwoording als het gaat om digitale inclusie en diversiteit in de breedste zin.

We willen laten zien dat de techsector toegankelijk is voor iedereen, ongeacht sekse, etniciteit of leeftijd. We motiveren jongeren om een realistisch beeld te krijgen van de techsector, die staat voor “maakbaarheid”. Deze maakbaarheid is niet alleen toegankelijk voor jongeren met een financieel economische voorsprong, maar voor iedereen.

| Change the Face of tech

Bij Cryptotakkies nemen we onze verantwoordelijkheid “To change the face of tech” dan ook ontzettend serieus. Met dit nieuwe partnership zijn we weer een stap dichterbij het bereiken van dit doel 🎯

We zijn ontzettend blij dat de Brede School in ons een ideale aanbieder ziet als het gaat om educatie over bitcoin, blockchain technologie en de toekomst van het internet. Samen zullen we basisscholierren voorzien van de juiste kennis en hen voorbereiden op het nieuwe internet. Mits ze dat willen natuurlijk!

Ook partner worden van Cryptotakkies? Neem dan hier contact met ons op!

Ook interessant