#14 Back to business

Raoul Esseboom

September 23 2019

Back to business

Deze blogpost is uitgebracht op 09-23-2019

 

Ik heb een heerlijke zomer gehad. Als het goed is hebben we allen kunnen genieten van het schitterende weer en heeft iedereen zijn buikje rond gegeten zodat we de komende winterperiode weer kunnen overleven. In verband met de klimaatverandering moeten we onszelf niet alleen voorbereiden op lange zomers maar ook op strenge winters.

Maar goed, de zomer zit er officieel op. Dit in contrast met de crypto space, waar de “winterperiode” al een paar maanden geleden is afgesloten en we juist nu in bloei staan. Dit zien aan tekenen zoals de plaatsing van het Bitcoin logo op het shirt van voetbalclub Watford FC, de ontwikkelingen van bedrijven zoals Ledger Leopard die naast het creëren van awareness rondom blockchain solutions ook al bezig zijn met daadwerkelijke implementatie van blockchain technologie in verschillende bedrijven uit de gezondheidszorg en natuurlijk het nieuws van de Portugese belastingdienst. Deze heeft aangegeven dat de handel in cryptocurrency en betalingen in crypto in Portugal niet worden belast.

Ik vraag mezelf dus niet meer af of instanties op de hoogte zijn van wat blockchain is. Wat ik me wel afvraag is in hoeverre ze kennis hebben over de voordelen die blockchain kan bieden.

Ik ben ook benieuwd naar hoe er nu gehandeld wordt om er voor te zorgen dat:

  • Bedrijven geschooldworden en kennis verkrijgen over deze chronologische manier van dataopslag
  • Dit soort innovatieve oplossingen optimaal gebruikt kunnen worden om echteproblemen op te lossen.

Eén van die problemen is de uitwisseling van medische en persoonlijke informatie. Dit moet natuurlijk op een veilige manier gebeuren. Ziekenhuizen moeten er bijvoorbeeld voor zorgen dat de data van patiënten op een veilige manier gedeeld kan worden met andere instanties indien nodig. Maar stel dat alle ziekenhuizen op de hoogte zijn van de oplossingen die blockchain kan bieden en er vervolgens tien ziekenhuizen daadwerkelijk gaan voor implementatie. Zijn de bedrijven, die gespecialiseerd zijn in blockchain oplossingen, al klaar voor die volgende wave van adoptie?

Ook interessant