#15 Cryptotakkies met Sven Nieuwpoort

Raoul Esseboom

January 17 2020

Cryptotakkies met Sven Nieuwpoort

Deze blogpost is uitgebracht op 01-27-2020

 

Het was september 2017, vlak voor de bull run, toen ik in aanraking kwam met de crypto wereld. Zoals veel andere beginners maakte ik alle denkbare fouten die ik kon maken. Zo vertrouwde ik (in plaats van eigen onderzoek te doen) een sponsor, van mijn toenmalige voetbalclub, die een “ideale investeringsmogelijkheid” voor mij zag! Namelijk de Onecoin.

Vanaf het begin was ik hier sceptisch over en tóch liet ik mij verleiden om wat geld te investeren. Achteraf erg dom natuurlijk….. of een meesterlijk goede keuze!

Deze scam heeft mij wat geld gekost, maar de positieve en overheersende kant is dat het mijn interesse in Bitcoin en cryptocurrencies aanwakkerde. Ik wilde meer weten over deze innovatieve technologie en wilde antwoord hebben op de volgende vragen:

  • Wat is Bitcoin?
  • Waarom is Bitcoin belangrijk?

‘Snel geld verdienen’ is een veelgehoorde reden van mensen om te investeren in crypto valuta. Na het Onecoin debacle was ik hier direct van genezen en kon ik de halte van het snelle geld overslaan in mijn reis. Ik moest dus opzoek naar een nieuwe route die mij minder snel geld op zou leveren, maar me wel van meer kennis zou verschaffen. Dus snel verder met de nieuwe route met als eindbestemming; antwoord krijgen op de essentie van Bitcoin.

Via deze weg konden de vragen die ik had over de werking, en de creatie van geld worden beantwoord. Super interessant! En in mijn ogen een onderwerp waarin je jezelf moet verdiepen als je wilt weten waarom Bitcoin de standaard gaat worden.

De werking van geld bracht mij al snel bij de volgende essentiële Bitcoin halte, Geopolitiek. Geld is macht en zal juist om deze reden dan ook heel snel decentraal gemaakt moeten worden, wil het misbruik hiervan stoppen. Dit zal een hoop strijd doen verdwijnen en op die manier is Bitcoin misschien wel dé ideale vredestichter (Ja, ik ben hier graag naïef in).

De werking van geld en geopolitieke vraagstukken zijn onderwerpen waar ik voor mijn reis nog geen seconde interesse in heb gehad. En kijk mij nu, ik vind het fantastisch en kan er hele dagen over praten.

Mijn reis door Bitcoin gaat verder en ik hoop snel weer nieuwe interesses door Bitcoin op te doen. Zo heb ik nooit interesse gehad in technische processen, zal dit dan mijn volgende afslag binnen de reis worden?

Als afsluiting zou ik aanraden (geen financieel advies): koop een klein beetje Bitcoin en laat je meezuigen door de reis die Bitcoin heet!

Sven Nieuwpoort, Voetballer bij SC Cambuur Leeuwarden & fervent Bitcoin ontdekker

Ook interessant