#33 Wij trainen trainees!

Raoul Esseboom

August 7 2023

Cryptotakkies Traint de T&P Trainees!

Hoewel cryptocurrencies momenteel een beetje uit de mode lijken, zijn wij ervan overtuigd dat er een moment zal komen waarop mensen zullen denken: “Had ik maar meer verstand van die muntjes gehad.” 📉

Dit moment breekt vaak aan nadat bepaalde cryptocurrencies significante prijsstijgingen hebben doorgemaakt en de oh zo bekende “hype” weet terug is. Maar met deze hype en FOMO komt vaak ook verwarring om de hoek kijken. EN DAT WILLEN WE NIET!! 😌

Cryptotakkies Talent & Pro

📚 Om te voorkomen dat de trainees van Talent & Pro in de toekomst verward raken over de markt, zijn wij gevraagd enkele workshops te verzorgen voor toekomstige financiële professionals! ❤️

Workshops in begrijpelijke taal

Toen ons werd gevraagd een workshop traject te verzorgen voor talenten die een traineeship ‘Beleggen’ volgden, zagen we een geweldige kans om het belang van gedegen kennis over cryptocurrencies te benadrukken. Beleggen gaat niet alleen over geld inzetten en hopen op rendement; het draait om strategie en grondige informatie.

✏️ Er was echter een kleine kanttekening:

“Bij Cryptotakkies geven we geen uitleg over hoe te beleggen in cryptocurrencies. We leggen de technologie uit!” zei ik tijdens ons voorgesprek.

Het antwoord was duidelijk: “En dat is precies waarom we jullie hebben benaderd.”

Van de twaalf deelnemers hadden slechts zeven enige ervaring met crypto. Sommigen probeerden nog te begrijpen wat Bitcoin precies is. Onze taak? Uitleg geven in heldere, begrijpelijke taal.

Hoe wij dat doen 📣

Wij hebben ons vooral gefocust op het geven van een holistisch beeld van de wereld van cryptocurrencies. We hebben geprobeerd niet alleen de huidige trends te belichten, maar juist de talents ook de kans te bieden om echt kennis te maken met de technologische fundamenten en de langetermijnimplicaties zichtbaar te maken. Zo hebben ze mede door BL3P van Bitonic kennis kunnen maken met het Lightning netwerk en geleerd dat bitcoin transacties lang niet altijd zo traag zijn als vele nog denken.

Cryptotakkies Talent & Pro Bitonic BL3P

Als klap op de vuurpijl hebben we de talenten allen een eigen token laten maken om te laten zien hoe gemakkelijk het is om met gebruik van ERC-standaarden digitale waarde (of troep) te creëren.

✅ Onze gemiddelde score? 🎊 Een solide 8,25! 🏆

Uitdagingen

Maar ondanks al het plezier dat we uit het geven van workshops halen, stuitte we toch tegen een aantal uitdagingen. Een van de belangrijkste uitdagingen waar we voor stonden, was het verschil in kennisniveaus. Sommigen hadden al een basis, terwijl anderen compleet nieuw waren in dit domein. We zijn dan ook benieuwd hoe andere partijen met deze uitdaging aan de slag gaan en hun learnings met ons willen delen.

Conclusie

Maar deze uitdaging onderstreepte voor ons in ieder geval het belang van flexibiliteit in educatie, al helemaal in een veld dat zo zich zo snel ontwikkelt als de crypto sector.

Dus, denk je aan beleggen in crypto? Onthoud dan aub dat het meer is dan alleen meegaan met een bepaalde stroom. Het draait om inzicht, kennis, en ja, soms ook een beetje moed! 📈

Cryptotakkies Talent&pro

Onze dank uit naar Bitvavo voor het sponsoren van een Ledger, 3 boeken en natuurlijk de T-shirts 💙

Ook interessant