#44 De ALLER eerste bitcoin conferentie!🤯

Raoul Esseboom

October 17 2023

De Eerste Bitcoin Conferentie: Pioniers van een Nieuw Tijdperk

Terugblikkend naar 2011 – een tijd waarin velen van ons misschien nog niet eens van Bitcoin hadden gehoord, komt er een moment naar boven dat de geschiedenisboeken van de cryptowereld zal halen. De allereerste Bitcoin conferentie vond plaats, een evenement dat, in het licht van de huidige crypto-realiteit, iets bijna mythisch heeft. Met slechts 14.400 views op de opnames van de sprekers is dit niet alleen een parel uit de geschiedenis, maar ook een herinnering aan hoe snel de tijd in de wereld van de cryptocurrency verstrijkt.

Grote namen zoals Gavin Andresen, Bruce Wagner, Stefan Thomas en Jeff Garzik, personen die nu gezien worden als enkele van de vroege pioniers van het crypto-ecosysteem, stonden toen op het podium om hun inzichten en visies te delen. Stel je voor: een zaal, gevuld met de elektriciteit van nieuwsgierigheid en de anticipatie van het onbekende, waarin de woorden van deze voorlopers weerklonken.

Gavin Andresen, nu bekend voor zijn substantiële bijdragen en leiderschap in de Bitcoin gemeenschap, sprak toen als een ontwikkelaar die de technologie zag als niet alleen een technische, maar ook een sociaal-economische revolutie. Zijn latere oprichting van de Bitcoin Foundation en zijn werk aan Bitcoin XT waren van onschatbare waarde, zelfs te midden van controverses en twisten binnen de community.

Daarnaast deelde Bruce Wagner, met een zowel pijnlijke als ongelooflijke anekdote over het verliezen van 25.000+ BTC bij Mybitcoin.com, zijn perspectief. De waarde van deze Bitcoin in de huidige markt zou waarschijnlijk meer hartpijn veroorzaken (hode😖), maar het herinnert ons eraan hoe vroeg we in het stadium van digitale valuta zijn en hoeveel we nog moeten leren.

Stefan Thomas, destijds bij Ripple en nu de CEO van Coil, vertegenwoordigde de brug tussen de beginjaren van crypto en de toekomst van de technologie. Zijn werk bij Ripple en nu met Coil, dat een nieuw bedrijfsmodel voor het web probeert te creëren, toont de voortdurende evolutie en de mogelijkheden van blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Jeff Garzik, die ons meenam op een reis van wat Bitcoin precies is – een valuta? Een security? Een commodity? Hij noemde het een “truly global currency,” woorden die nu, meer dan ooit, resoneren temidden van een groeiend, wereldwijd gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Deze conferentie, nu slechts een echo in de annalen van de cryptogeschiedenis, is een herinnering aan de razendsnelle evolutie van technologie en maatschappij. Het is een herinnering aan de woorden die door de conferentieruimte zoemden, die van hard werk en toewijding – het bouwen van een muur steen voor steen.

Het beeld van deze mannen, die in een eenvoudige conferentiezaal spraken over een onderwerp dat toen zo niche was en dat nu zo’n mondiaal fenomeen is, zou ons allemaal moeten inspireren. Dat de volgende keer als we een kleine, bijna onhoorbare echo in de cryptoruimte horen, we goed luisteren. Want wie weet? Het zou wel eens de volgende revolutionaire golf kunnen zijn.

Laten we die opnames, die ooit over het hoofd gezien werden, met slechts 14.400 views, bekijken met een nieuwe waardering voor de reis en met anticipatie voor wat nog komt. En terwijl we dat doen, staan we stil bij de kracht van innovatie, doorzettingsvermogen en een gemeenschap die gelooft in het bouwen van de toekomst, baksteen voor baksteen.

Wil jij aan iemand uitleggen wat bitcoin is?!🤯

Als iemand je in de komende dagen, weken of maanden vraagt wat bitcoin is, onthoud dan deze zin:

“Bitcoin is een verzameling van concepten en technologieën die samengevoegd een fundament vormen voor een nieuw digitaal ecosysteem voor geld🏌🏾‍♂️

Bitcoin is simpel gezegd: Een nieuw betalingssysteem!”

Cryptotakkies Bitcoin Betalingssysteem

De uitgangspunten van bitcoin

1️⃣ Een gedecentraliseerd peer-to-peer netwerk (bitcoin protocol)

2️⃣ Een publiek grootboek waarin alle uitgevoerde transacties staan

3️⃣ Een set van regels voor onafhankelijke uitvoer van transacties

4️⃣ Een mechanisme om wereldwijde overeenstemming te bereiken over de geldigheid van de blockchain

 

Bitcoin simpel uitgelegd ✅

Middels deze technologie is het mogelijk om geld uit te wisselen met mensen aan de andere kant van de wereld, met een druk op de knop en zonder tussenkomst van een bank!

Hierdoor wordt het ineens voor veel meer mensen mogelijk om onderdeel te zijn van een digitale financiële infrastructuur.

Wil je nog meer informatie? Bekijk dan deze video.

Bitcoin fundamenten:

• Verzenden van digitale waarde

Oplossing voor het ‘double spend’ probleem

• Onveranderlijke opslag van transacties middels blockchain technologie

• Speculatief waardegoed in tijden van economische onzekerheid

Maar als je meer wilt weten dan kun je altijd deze video bekijken!

Bekijk video

Ook interessant