#47 Cryptotakkies Podcast | The Internet of Money 📙

Raoul Esseboom

October 25 2023

Boekbespreking | “The internet of Money📙”

In deze kersverse aflevering van Cryptotakkies, duiken Raoul en Rifa in hun EERSTE boekbespreking over het gruwelijke boek “The Internet of Money” geschreven door mister Andreas Antonopoulos. Andreas, geboren in Londen en later verhuisd naar Athene, is een real bitcoin-evangelist met een bijna doezoe jaren aan kennis (oké beetje overdreven) die hij sinds 2012 met het publiek deelt. Met zijn achtergrond in Informatica en zijn passie voor het onderwijzen, legt hij complexe bitcoin ( en ethereum) materie uit aan iedereen die dit maar horen wil.

Over het boek

Het boek, uitgebracht in 2016, heeft onze ogen geopend. Andreas beschrijft bitcoin niet slechts als digitaal geld, maar als een technologische revolutie en een nieuwe manier om na te denken, maar ook om te gaan met geld & geldsystemen. Hoofdstuk één duikt in hoe bitcoin de deur opent naar financiële inclusie voor miljarden mensen buiten de traditionele bankwereld. In volgende hoofdstukken verkent Andreas de diepe vragen van wat geld eigenlijk is, en hoe blockchain-technologie de macht van centrale financiële instituties kan verminderen en meer controle kan geven aan individuen.

 

Zijn visie

Andreas’ visie op een wereld met duizenden cryptocurrencies prikkelt de verbeelding en laat je zeker vragen stellen over de toekomst van geld in een steeds digitaler wordende wereld. Het boek heeft ons zeker uitgedaagd om verder te denken dan de huidige financiële systemen en geeft een frisse kijk op hoe technologie de samenleving kan vormen en ook al heeft gevormd.

In deze podcast delen Raoul & Rifa hun inzichten en vragen over het boek, wat zorgt voor een goede discussie die je hopelijk zal motiveren om het boek zelf op te pakken! En natuurlijk kon het nieuws over de niet goedgekeurde bitcoin spot ETF niet ontbreken.

Je wordt van harte uitgenodigd om je gedachten & vragen met ons te delen via onze socials @cryptotakkies of via [email protected].

Als jij meer wil leren over bitcoin, blockchain & cryptocurrencies dan mag je deze boekbespreking echt niet missen. Duik dieper in de wereld van crypto met “The Internet of Money”!

Luisteren

De Cryptotakkies Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door: ⁠OBA Bijlmerplein⁠ & ⁠Bitvavo⁠.

Links:

  1. Bekijk het YouTube kanaal van Andreas Antonopoulos via de onderstaande link:
  2. Koop het boek via Amazon:

De Cryptotakkies Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door: OBA Bijlmerplein & Bitvavo.

Zoals jullie ongetwijfeld weten, ontbreekt het aan diversiteit in de techsector, en dat gaan wij veranderen. We willen jongeren laten zien dat ze, ongeacht hun achtergrond (zoals opleiding, etniciteit, etc.), een plek kunnen hebben in de techsector.

“Change the face of tech”

We zijn ontzettend trots dat de OBA in ons de ideale Amsterdamse partner ziet om het kennisniveau op te krikken bij jongeren en jongvolwassenen. Samen zullen we jongeren voorzien van de juiste kennis en hen voorbereiden op (een baan in) de web3-sector, mits ze dat willen natuurlijk.

Luisteren

Ook partner worden van Cryptotakkies 😇 ? Neem dan hier contact met ons op!

Ook interessant