#52 Cryptotakkies Podcast | The Digital Decade

Raoul Esseboom

November 23 2023

The Digital Decade | “Bitcoin spot ETF 2024”

In deze aflevering van de Cryptotakkies podcast, ‘The Digital Decade’, duiken Rifa & Raoul diep in de razendsnelle digitale ontwikkelingen in de wereld. Ze beginnen met het grote nieuws dat de SEC op het punt staat om 12 aanvragen voor Bitcoin ETF’s te beoordelen, waaronder die van BlackRock iShares en Grayscale Bitcoin Trust. De verwachtingen zijn hooggespannen, met een mogelijke instroom van $50 tot $100 miljard in de komende vijf jaar als een spot Bitcoin ETF wordt goedgekeurd.

Vervolgens richten ze zich op de recente ontwikkelingen rondom Artikel 91 van MICA, dat zich focust op marktmanipulatie door influencers in de cryptowereld en bespreken ze de veroordeling van Sam Bankman-Fried, de oprichter van FTX. 

Tot slot verkennen Rifa & Raoul de laatste ontwikkelingen van de Europese Commissie rond de European Digital Identity Wallet. We gaan in op de betekenis van deze digitale identiteit in het juridische kader en hoe dit past binnen de visie van Europa voor het digitale decennium.

De Cryptotakkies Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door: ⁠OBA Bijlmerplein⁠ & ⁠Bitvavo⁠.

Links:

De Cryptotakkies Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door: OBA Bijlmerplein & Bitvavo

Zoals jullie ongetwijfeld weten, ontbreekt het aan diversiteit in de techsector, en dat gaan wij veranderen. We willen jongeren laten zien dat ze, ongeacht hun achtergrond (zoals opleiding, etniciteit, etc.), een plek kunnen hebben in de techsector.

“Change the face of tech”

We zijn ontzettend trots dat de OBA in ons de ideale Amsterdamse partner ziet om het kennisniveau op te krikken bij jongeren en jongvolwassenen. Samen zullen we jongeren voorzien van de juiste kennis en hen voorbereiden op (een baan in) de web3-sector, mits ze dat willen natuurlijk.

Luisteren

Ook partner worden van Cryptotakkies 😇 ? Neem dan hier contact met ons op!

Ook interessant