#54 Cryptotakkies Podcast | Digitale rechten

Raoul Esseboom

December 4 2023

Digitale rechten | “Update bitcoin & Solana stijging”

In deze aflevering van de Cryptotakkies podcast richten Raoul & Rifa zich op enkele van de meest opmerkelijke gebeurtenissen die de wereld van cryptocurrency en digitale identiteit opschudden. We beginnen met de nasleep van de LastPass-hack, waarbij onlangs nog eens $4,4 miljoen aan crypto werd gestolen. Deze gebeurtenis, die 80 wallets trof, benadrukt de kwetsbaarheid van online opslag van private keys en de cruciale noodzaak van veiligere opslagmethoden zoals hardware en paper wallets.

Vervolgens bespreken Raoul & Rifa de controversiële update van Ledger, een toonaangevende fabrikant van crypto hardware wallets. Hun nieuwe service, Ledger Recover, heeft gemengde reacties opgeroepen in de crypto-gemeenschap, vooral vanwege zorgen over self-custody en de veiligheid van het opslaan van privesleutels bij derde partijen.

Daarnaast werpen ze een blik op de recente uitspraken van Cathie Wood, CEO van ARK Invest, over de rol van Bitcoin in de financiële wereld. We onderzoeken haar visie op de goedkeuring van de Bitcoin spot ETF en de invloed hiervan op de markt, evenals haar positieve kijk op Solana en de opkomende migraties van andere netwerken naar Solana.

Ten slotte verkennen Rifa & Raoul de recente ontwikkelingen rond de Europese Digitale Identiteitsportefeuille, die een belangrijke stap voorwaarts betekent in de digitale transformatie en het respect voor individuele rechten en keuzes in de online wereld. Veel luisterplezier!

De Cryptotakkies Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door: ⁠OBA Bijlmerplein⁠ & ⁠Bitvavo⁠.

Links:

De Cryptotakkies Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door: OBA Bijlmerplein & Bitvavo

Zoals jullie ongetwijfeld weten, ontbreekt het aan diversiteit in de techsector, en dat gaan wij veranderen. We willen jongeren laten zien dat ze, ongeacht hun achtergrond (zoals opleiding, etniciteit, etc.), een plek kunnen hebben in de techsector.

“Change the face of tech”

We zijn ontzettend trots dat de OBA in ons de ideale Amsterdamse partner ziet om het kennisniveau op te krikken bij jongeren en jongvolwassenen. Samen zullen we jongeren voorzien van de juiste kennis en hen voorbereiden op (een baan in) de web3-sector, mits ze dat willen natuurlijk.

Luisteren

Ook partner worden van Cryptotakkies 😇 ? Neem dan hier contact met ons op!

Ook interessant