#57 Geselecteerd voor FUTR150 Toplijst 🔥

Raoul Esseboom

December 12 2023

Erkenning

Met grote trots en enthousiasme deel ik vandaag een bijzonder nieuwtje: Ik (Raoul) ben geselecteerd als een van de #FUTR150 in de categorie Founders & Startups 🔥

De FUTR150 is een exclusieve lijst van ‘s werelds meest invloedrijke innovators en ondernemers die met hun visionaire ideeën en baanbrekende initiatieven de toekomst van hun industrieën vormgeven.

Cryptotakkies FUTR150 raoul esseboom

FUTR150: Een Podium voor Innovatie en Impact

Op 7 december werd de selectie van de FUTR150 bekendgemaakt op het podium van FUTRXPO, een Europees geïnspireerde en inspirerende startup-conferentie. Met ongeveer 50 man klommen we het podium op om de groepsfoto te maken. Een gek, maar ook leuk moment.

Heel even denk ik aan het boek dat ik al maanden probeer uit te lezen: ‘Finite and Infinite Games – A Vision of Life as Play and Possibility. De schrijver van het boek, James P. Carse, stelt hierin dat het leven bestaat uit minstens twee soorten spellen. Een spel dat eindigt (wat je speelt om te winnen), en een spel dat oneindig is (wat je speelt om te blijven spelen).

Wat je wint bij het spelen van zo’n eindig spel, is een titel. 

Dit is simpelweg de erkenning van anderen, verpakt in een construct, dat aangeeft dat jij de winnaar bent van een spel. Het verkrijgen van een titel is dus per definitie gekoppeld aan een publiek. Je kunt jezelf daarom geen erkende titel geven.

“Probeer nu even te genieten van dit moment, in plaats van dit te koppelen aan maatschappelijke constructen”, zeg ik tegen mezelf. En dat is precies wat ik meer ga doen. Meer genieten.

De Reis van het Ondernemerschap

Ondernemen is een avontuur vol hoogtepunten en ontzettend veel uitdagingen. Deze nominatie is een erkenning van mijn, maar ook ons gezamenlijke harde werk bij Cryptotakkies en de toewijding die erin gestoken is. Maar het avontuur stopt hier niet. Het doel is om nog meer mensen te helpen en een blijvende impact te creëren in de techsector. Dit vereist voortdurende inspanning en vastberadenheid.

FUTR150 cryptotakkies raoul esseboom

Onze Verantwoordelijkheid

Een belangrijk aspect van onze missie is het bevorderen van diversiteit in de techsector. Wij geloven dat technologie toegankelijk moet zijn voor iedereen, ongeacht geslacht, etniciteit of leeftijd. Wij vinden het dan ook essentieel om jongeren te motiveren en hen een realistisch beeld te geven van de cryptosector, waar maakbaarheid en samenwerking centraal staan. Deze maakbaarheid is er voor iedereen, niet alleen voor degenen met een financiële of economische voorsprong.

Bij Cryptotakkies nemen we onze verantwoordelijkheid om de techsector te transformeren zeer serieus. Zoals jullie ongetwijfeld weten, ontbreekt het aan diversiteit in de techsector, en dat gaan wij veranderen. We willen jongeren laten zien dat ze, ongeacht hun achtergrond (zoals opleiding, etniciteit, enz.), een plek kunnen hebben in de techsector.

“Change the face of tech”

We zijn dan ook ontzettend trots dat de DBC, BCNL, Bitvavo, OBA & Brede School Gouda ons zien als de ideale partner om het kennisniveau bij jongeren en jongvolwassenen te verhogen. Samen zullen we jongeren voorzien van de juiste kennis en hen voorbereiden op (een baan in) de web3-sector, mits ze dat willen natuurlijk 🎯

Ook interessant