#58 Cryptotakkies Podcast | “Ons Geld is Stuk”

Raoul Esseboom

December 21 2023

De Boekbespreking | “Ons Geld is Stuk”

In deze aflevering van onze podcast houden we onze tweede boekbespreking met host’s, schrijvers en sprekers Bert & Peter Slagter! We trappen af met onze ervaringen tijdens de Launchpad Demoday, waar we getuige waren van inspirerende pitches, en ook zelf mochten pitchen in het hoofdkantoor van Google. Vervolgens deelt Raoul kort zijn inzichten van een etentje bij Accenture, waar we interessante gesprekken hebben mogen voeren met professionals uit de venture capital wereld.

Een belangrijk onderwerp in deze aflevering is de afnemende leesvaardigheid onder Nederlandse jongeren, zoals blijkt uit een recent onderzoek dat gedeeld werd door de NOS. Peter geeft zijn mening over deze trend en bespreekt een verrassende mogelijke oplossing.

Verder duiken we NATUURLIJK vol in de boekbespreking van “Ons geld is stuk”! We verkennen de essentie van Bitcoin, hoe het werkt, en het belang van Bitcoin-educatie voor jongeren. Bert en Peter maken ook het onderscheid tussen Bitcoin als munt en het onderliggende netwerk, en bespreken de relatie tussen Bitcoin en onze economie. Heerlijk om naar te luisteren al zeggen we het zelf. Of je nu een jongere bent, een ouder, of gewoon nieuwsgierig naar de toekomst van financiën, deze aflevering mag je echt niet missen.

De Cryptotakkies Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door: ⁠OBA Bijlmerplein⁠ & ⁠Bitvavo⁠.

Links:

De Cryptotakkies Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door: OBA Bijlmerplein & Bitvavo

Zoals jullie ongetwijfeld weten, ontbreekt het aan diversiteit in de techsector, en dat gaan wij veranderen. We willen jongeren laten zien dat ze, ongeacht hun achtergrond (zoals opleiding, etniciteit, etc.), een plek kunnen hebben in de techsector.

“Change the face of tech”

We zijn ontzettend trots dat de OBA in ons de ideale Amsterdamse partner ziet om het kennisniveau op te krikken bij jongeren en jongvolwassenen. Samen zullen we jongeren voorzien van de juiste kennis en hen voorbereiden op (een baan in) de web3-sector, mits ze dat willen natuurlijk.

Luisteren

Ook partner worden van Cryptotakkies 😇 ? Neem dan hier contact met ons op!

Ook interessant